Schouderpijn en pijn tussen de schouderbladen

Een zere schouder die maar niet overgaat, akelig makende pijn tussen de schouderbladen, die soms doortrekt naar het borstbeen en naar de bovenarm -blijf er niet mee doorlopen! Dit soort problemen blijken meestal gewoon op het terrein van de chiropractor te liggen en zijn goed behandelbaar. Maak een afspraak bij chiropractor Markus D.C. Zijn patiënten zijn vaak al overal geweest en vinden bij hem eindelijk soelaas. Hij is lid van de Nederlandse Chiropractoren Associatie ( NCA ),  zijn diploma is erkend door de Stichting Chiropractie |Nederland en hij heeft dertig jaar ervaring met de behandeling van dit soort klachten.

 

Oorzaken klachten schouder

Klachten van het schoudergewricht zelf  ontstaan vaak zonder aanwijsbare reden. Dat komt doordat er heel wat spieren moeten samenwerken om de schouder te bewegen en het schouderblad op zijn plaats te houden. Vaak gaat er iets mis met de coördinatie van die spieren. De patiënt krijgt dat pas in de gaten wanneer er pijnen ontstaan die dan zeer heftig kunnen zijn. Het betreft meestal een ontstekingsproces dat zich kan afspelen in een slijmbeurs of in spieraanhechtingen. Door de chiropractor wordt er dan gewerkt aan de schouder zelf maar ook zeer nadrukkelijk aan de wervelkolom, anders komt het nooit goed.

 

Het spreekt vanzelf dat schouderklachten mede ontstaan door verkeerde functionaliteit als gevolg van:

 

  • Slechte houding bijvoorbeeld op de werkplek,
  • Herhalende over belasting bij zwaar werk,
  • Blessures door sport of een ongeluk,

 

Altijd zijn er bij schouderklachten ook functiestoornissen in de rug en de hals. Dit kan niet genoeg worden benadrukt. Wie alleen aan de schouder werkt doet de patiënt tekort.

 

Behandeling schouderklachten

Chiropractor A.H. Markus D.C. behandelt niet alleen de schouderklachten  zelf, maar kijkt ook naar de oorzaak ervan, zodat u de klachten in de toekomst kunt voorkomen – bijvoorbeeld met een betere zit- of werkhouding. De behandeling door de chiropractor draagt ertoe bij dat u minder pijnen en beperking van en rond de schouder heeft en dat de schoudergewrichten zelf zo mobiel mogelijk blijven.

 

Vergoeding behandeling

Bij vrijwel alle ziektekostenverzekeraars is chiropractie opgenomen in het aanvullende pakket, waarmee u recht hebt op gedeeltelijke of soms gehele vergoeding van een reeks consulten per jaar. Het Zilveren Kruis, bij voorbeeld, vergoedt  € 40 per behandeling. Het tarief voor een behandeling bedraagt € 73 en de patiënt betaalt daar dus € 30 zelf aan. Als voorwaarde geldt wel dat de chiropractor aangesloten is bij de erkende beroepsvereniging en staat ingeschreven bij de Stichting Chiropractie Nederland. Chiropractor A.H. Markus D.C. voldoet aan al deze eisen.

 

 

Afspraak maken

Maak bij klachten aan uw schouder snel een afspraak bij IJssel Chiropractie. U maakt zonder verwijzing een afspraak en kunt altijd binnen enkele dagen terecht op Akkerwinde 279 in Capelle aan den IJssel in de buurt van metrostation Rotterdam Schenkel. IJssel Chiropractie is bereikbaar op telefoonnummer 010-4513687. U kunt ons ook bereiken door het invullen van het contactformulier.

    Call Now Button