Rugpijn

Rugklachten zijn meestal niet eenvoudig op te lossen. Voor de behandeling van rugproblemen heeft u iemand nodig die kennis van verschillende vakgebieden combineert. Bij IJssel Chiropractie wordt chiropractie gecombineerd met neurologie en röntgenologie om zo tot een passende behandeling te komen. Chiropractor A.H. Markus D.C. behandelt uiteenlopende rugklachten, waaronder onderrug pijn, lage rugpijn, spit en rughernia.

Oorzaken rugklachten

Rugpijn, al dan niet met uitstraling naar been, voet en knie kan allerlei verschillende oorzaken hebben. Soms is er sprake van een combinatie van factoren, zoals:

• Een slechte zit- of werkhouding
• Overbelasting van de rug
• Te lang zitten of herhaalde activiteiten doen
• Onvoldoende lichaamsbeweging
• Verkeerde til- of bukbeweging

Bij rugklachten is er vaak sprake van wervels of gewrichten die niet goed bewegen. Dit leidt tot een verkeerde belasting van deze wervels en gewrichten waardoor zenuwen geïrriteerd raken en spieren verkrampen. De zenuwirritatie kan leiden tot uitstraling naar been, voet en knie.

Behandeling rugpijn

De chiropractor maakt gebruik van verschillende behandelingstechnieken om uw rugklachten aan te pakken. De chiropractor kijkt niet alleen naar de plek waar de pijn in de rug zich bevindt, maar houdt rekening met het complete bewegingsapparaat. Uiteraard bepaalt de chiropractor eerst om welke rugklachten het gaat (lage rugpijn, hoge rugpijn, spit, rughernia, uitstraling naar been, voet of knie) voordat hij of zij overgaat tot behandeling. Wanneer blijkt dat de rugproblemen beter door een ander soort specialist behandelt kunnen worden, verwijst de chiropractor u door.

Vergoedingen

De behandeling van rugklachten bij de IJssel Chiropractie kost € 73 per consult, maar wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Chiropractische behandelingen vallen meestal in de categorie alternatieve geneeswijzen of beweegzorg en zijn veelal opgenomen in het aanvullende pakket. IJssel Chiropractie voldoet aan alle eisen die zorgverzekeraars aan ons stellen, waaronder lidmaatschap van de beroepsvereniging NCA en inschrijving bij Stichting Chiropractie Nederland.

Direct een afspraak maken

U maakt zonder verwijzing een afspraak en kunt altijd binnen enkele dagen terecht op Akkerwinde 279 in Capelle aan den IJssel in de buurt van metrostation Rotterdam Schenkel. IJssel Chiropractie is bereikbaar op telefoonnummer 010-4513687. U kunt ons ook bereiken door het invullen van het contactformulier.

    Call Now Button