Nekklachten

Nekpijn kan grote invloed hebben op uw dagelijks functioneren. Bijna iedereen krijgt gedurende het leven wel eens te maken met klachten aan de nek. Soms is er bij nekpijn ook sprake van straling in de schouder en arm en naar het gebied tussen de schouderbladen; daar zit dan een zenuwachtig gevoel. En de patiënt weet meestal zelf wel waar de hoofdpijn vandaan komt indien deze begint met straling van uit de nek. Bij IJssel Chiropractie in Capelle aan den IJssel kunt u terecht voor de behandeling van uiteenlopende pijnen aan de nek: van een stijve nek tot een nekhernia. A.H. Markus D.C. is een Nederlandse, gediplomeerde en geregistreerde chiropractor met 30 jaar ervaring.

Oorzaken  van pijn aan de nek

Problemen van de nek komen meestal door slijtage ( degeneratie ). Net als bij de rug kan dat heel vroeg beginnen. En als het  geleidelijk gebeurt heb je het vaak niet eens in de gaten, dat je nek steeds minder goed kan draaien in de auto en op de fiets. Ook is er soms sprake van een erfelijke aanleg voor een stijve nek. Dat heet dan torticollis en komt bij de meeste patiënten niet vaker dan 10 keer voor.

“Het is van groot belang goed te onderzoeken waar de stijve, pijnlijke nek door wordt veroorzaakt, anders kan je de verkeerde behandeling kiezen en de patiënt wordt dan niet beter of gaat zelfs achteruit”, legt chiropractor Markus uit.

De slijtage of de erfelijke aanleg leiden er uiteindelijk toe dat de nek gevoelig wordt voor allerlei factoren zoals:

-Een verkeerde zit of werkhouding. Denk ook aan werken boven het hoofd, bij voorbeeld aan of in een plafond. In de bouw en het installatiewerk komt dat veel voor. Echter de meeste problemen ontstaan gewoon in huis zoals bij het ophangen van ( zware ) gordijnen of het schilderen van het plafond.

-Eenzijdige en chronische overbelasting achter het beeldscherm en ook nog met een verkeerde muis ( de zgn. schuifmuis ).

-Verkeerde houding tijdens de slaap.

-Chronische stress en oververmoeidheid. Altijd te laat naar bed.

-Infectie van het oor of van de luchtwegen.

-In acute gevallen door een verkeerde beweging of vertillen, vaak onverwacht, zoals bij het uitruimen van de vaatwasmachine. Als je pech hebt schiet het dan ineens in je nek en tegelijk in je rug.

-En natuurlijk door een ongeluk, zoals een aanrijding aan de achterkant van de auto waarin jij je bevindt.

Klachten aan de nek

Nekklachten gaan vaak  gepaard met hoofdpijn en  een soort duizeligheid     (vaak is dit meer een licht gevoel in het hoofd ). In bepaalde gevallen is er ook sprake van straling in de schouders of armen en tintelingen in handen en vingers. Een stijve nek geeft ook problemen bij het omkijken op de fiets,  en in de auto is men dat te veel aangewezen op de spiegels. Met een stijve nek ga je vanzelf de schouders optrekken; alle lichaamsbewegingen worden beïnvloed en van soepel lopen komt nog maar weinig terecht.

“Soms heeft de patiënt dit allemaal niet in de gaten omdat alles zo geleidelijk is ontstaan en de pijn nog niet zo hinderlijk geworden is. De een heeft nu eenmaal minder gauw last van pijn dan de ander, hoewel het natuurlijk wel de bedoeling is dat nekproblemen door de patiënt als zodanig worden ervaren, zodat er tenminste wat aan wordt gedaan. Nekproblemen moeten worden behandeld en uit eindelijk met de patiënt zelf worden opgelost. Daarbij is oefenen heel belangrijk” vervolgt de hee Markus.  Voorkom dat klachten chronisch worden en tot meer slijtage leiden dan vanzelf toch al gebeurt. U kunt daartoe een afspraak maken bij  IJssel Chiropractie.

Behandeling nekklachten

Nekproblemen kunnen over het algemeen niet door de patiënt zelf en zonder hulp worden opgelost. Dat komt door de bouw van de wervelkolom als een bewegend geheel.

“Inderdaad kan door zelf oefenen de nek soepeler en minder pijnlijk worden en dat raad ik de patiënten ook altijd aan. Maar daarbij lukt het niet om zelf die twee wervels waar het juist om gaat los te krijgen.  Dus eigenlijk werkt de patiënt om het probleem heen, en de hals ontspant wat en voelt dan wel minder pijnlijk aan, maar de echte fixatie is helaas  blijven bestaan. En vast laten zitten leidt tot meer degeneratie dan het leven toch al met zich meebrengt. Alle wervels moeten hun functie terugkrijgen d.w.z. ten opzichte van elkaar goed kunnen bewegen, en dat is tevens de beste manier om de symptomen weg te krijgen”, legt chiropractor Markus uit.

Wanneer u last heeft van ………………………………………………., heeft u in vrijwel alle gevallen baat bij een behandeling door een chiropractor. Chiropractor A.H. Markus D.C. behandelt onder meer nekpijn met uitstraling naar de schouder en arm, een stijve nek en nekhernia. Bij de behandeling kijkt de chiropractor niet alleen naar het nekgebied, maar wordt rekening gehouden met het complete bewegingsapparaat.

Vergoeding verzekeraar

Bij de meeste zorgverzekeraars valt een chiropractische behandeling in het aanvullende pakket, meestal in de categorie alternatieve geneeswijzen of beweegzorg. IJssel Chiropractie voldoet aan alle eisen van de verzekeraars. Zo is Chiropractor A.H. Markus D.C. lid van de beroepsvereniging NCA en ingeschreven bij de Stichting Chiropractie Nederland.

Afspraak maken

Blijf niet rondlopen met uw nekklachten. U maakt zonder verwijzing een afspraak en kunt altijd binnen enkele dagen terecht op Akkerwinde 279 in Capelle aan den IJssel in de buurt van metrostation Rotterdam Schenkel. IJssel Chiropractie is bereikbaar op telefoonnummer 010-4513687. U kunt ons ook bereiken door het invullen van het contactformulier.

    Call Now Button