Uw chiropractor voor rugpijn in Capelle aan den IJssel

Rugklachten zijn meestal niet eenvoudig op te lossen. Voor de behandeling van rugproblemen hebt u iemand nodig die kennis van verschillende vakgebieden combineert. Bij IJssel-Chiropractie wordt chiropractie gecombineerd met neurologie en röntgenologie om zo tot een passende behandeling te komen. Chiropractor A.H. Markus D.C. behandelt uiteenlopende rugklachten, waaronder onderrugpijn, lage rugpijn, spit en rughernia.

Contact

Oorzaken van rugklachten

Rugpijn, al dan niet met uitstraling naar been, voet en knie kan allerlei verschillende oorzaken hebben. Soms is er sprake van een combinatie van factoren, zoals:

  • Een slechte zit- of werkhouding

  • Overbelasting van de rug

  • Te lang zitten of herhaalde activiteiten doen

  • Onvoldoende lichaamsbeweging

Bij rugklachten is er vaak sprake van wervels of gewrichten die niet goed bewegen. Dit leidt tot een verkeerde belasting van deze wervels en gewrichten waardoor zenuwen geïrriteerd raken en spieren verkrampen. De zenuwirritatie kan leiden tot uitstraling naar been, voet en knie.

Behandeling van rugpijn

IJssel-Chiropractie maakt gebruik van verschillende behandelingstechnieken om uw rugklachten aan te pakken. De chiropractor kijkt niet alleen naar de plek waar de pijn in de rug zich bevindt, maar houdt rekening met het complete bewegingsapparaat. Uiteraard bepaalt de chiropractor eerst om welke rugklachten het gaat voordat hij overgaat tot behandeling. Wanneer blijkt dat de rugproblemen beter door een ander soort specialist behandeld kunnen worden, verwijst de chiropractor u door.

Vergoedingen

De behandeling van rugklachten bij IJssel-Chiropractie kost € 73,- per consult, maar wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Chiropractische behandelingen vallen meestal in de categorie alternatieve geneeswijzen of beweegzorg en zijn veelal opgenomen in het aanvullende pakket. IJssel-Chiropractie voldoet aan alle eisen die zorgverzekeraars aan ons stellen, waaronder lidmaatschap van de beroepsvereniging NCA en inschrijving bij Stichting Chiropractie Nederland.