Chiropractie bij nekklachten in Capelle aan den IJssel

Nekpijn kan grote invloed hebben op uw dagelijks functioneren. Bijna iedereen krijgt gedurende het leven wel eens te maken met klachten aan de nek. Soms is er bij nekpijn ook sprake van uitstraling naar de schouder en arm en naar het gebied tussen de schouderbladen. De patiënt weet meestal zelf wel waar de hoofdpijn vandaan komt, indien deze begint met straling vanuit de nek. Bij IJssel-Chiropractie in Capelle aan den IJssel kunt u terecht voor de behandeling van uiteenlopende pijnen aan de nek; van een stijve nek tot een nekhernia.

Contact

Oorzaken van pijn aan de nek

Problemen met de nek komen meestal door slijtage. Net als bij de rug kan dat heel vroeg beginnen. Als het  geleidelijk gebeurt, hebt u vaak niet eens in de gaten dat uw nek steeds minder goed kan draaien in de auto en op de fiets. Ook is er soms sprake van een erfelijke aanleg voor een stijve nek. Dit heet torticollis en komt bij de meeste patiënten niet vaker dan 10 keer voor.

 

“Het is van groot belang goed te onderzoeken waar de stijve, pijnlijke nek door wordt veroorzaakt, anders kun je de verkeerde behandeling kiezen en de patiënt wordt dan niet beter of gaat zelfs achteruit,” legt chiropractor Markus uit.

 

De slijtage of de erfelijke aanleg leiden er uiteindelijk toe dat de nek gevoelig wordt voor allerlei factoren, zoals:

  • Een verkeerde zit- of werkhouding. Denk ook aan werken boven het hoofd, bijvoorbeeld aan of in een plafond.

  • Eenzijdige en chronische overbelasting achter het beeldscherm en ook nog met een verkeerde muis.

  • Verkeerde houding tijdens de slaap.

  • Chronische stress en oververmoeidheid.

  • Infectie van het oor of van de luchtwegen.

  • In acute gevallen door een verkeerde beweging of vertillen, vaak onverwacht.

  • Door een ongeluk, zoals een aanrijding aan de achterkant van de auto waarin u zich bevindt.

Behandeling van nekklachten en vergoedingen

Nekproblemen kunnen over het algemeen niet door de patiënt zelf en zonder hulp worden opgelost. Dit komt door de bouw van de wervelkolom als een bewegend geheel.

“Inderdaad kan door zelf oefenen de nek soepeler en minder pijnlijk worden en dat raad ik de patiënten ook altijd aan. Maar daarbij lukt het niet om zelf die twee wervels waar het om gaat los te krijgen. Vast laten zitten leidt tot meer degeneratie dan het leven toch al met zich meebrengt. Alle wervels moeten hun functie terugkrijgen, d.w.z. ten opzichte van elkaar goed kunnen bewegen en dat is tevens de beste manier om de symptomen weg te krijgen,” legt chiropractor Markus uit.

Wanneer u last hebt van nekklachten, hebt u in vrijwel alle gevallen baat bij een behandeling door een chiropractor. Chiropractor A.H. Markus behandelt onder meer nekpijn met uitstraling naar de schouder en arm, een stijve nek en nekhernia. Bij de behandeling kijkt de chiropractor niet alleen naar het nekgebied, maar wordt rekening gehouden met het complete bewegingsapparaat.

Vergoeding verzekeraar

Bij de meeste zorgverzekeraars valt een chiropractische behandeling in het aanvullende pakket; meestal in de categorie alternatieve geneeswijzen of beweegzorg. IJssel-Chiropractie voldoet aan alle eisen van de verzekeraars. Zo is Chiropractor A.H. Markus D.C. lid van de beroepsvereniging NCA en ingeschreven bij de Stichting Chiropractie Nederland.