Bekkenpijn behandelen door uw chiropractor in Capelle aan den IJssel

Bij IJssel-Chiropractie in Capelle aan den IJssel kunt u terecht voor een doeltreffende behandeling van bekkenpijn, waaronder bekkeninstabiliteit (pijnlijke verweking van de schaambeennaad). Dhr. A.H. Markus D.C. is gediplomeerd en erkend Nederlands Chiropractor. Hij is lid van de Nederlandse Chiropractoren Associatie ( NCA ) en ingeschreven bij de Stichting Chiropractie Nederland ( SCN ). Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in het behandelen van problemen van het bekken.

Contact

Symptomen van bekkenproblemen

Samen vormen de onderrug en het bekken een gecompliceerd gebied dat goed moet worden onderzocht alvorens een zinvolle behandeling  mogelijk is. Het betreft symptomen zoals:

  • Pijn in of langs de onderrug zelf, meestal zeurend maar in acute gevallen ook scherp.

  • Doffe pijn langs de bekkenrand en in de bil, vaak doorlopend langs de heup en in het been. Soms zijn er ook irritante, pijnlijke tintelingen die kunnen doorlopen tot in de voet.

  • Beperking en pijn van de heupgewrichten door slijtage die vroegtijdig kan zijn.

  • Een irritant gevoel in de lies en langs de dij, soms wel tot in de knie en een enkele keer ook in het enkelgewricht.

De patiënten die IJssel-Chiropractie behandelt vertonen in de regel een heel aantal van bovenstaande symptomen. Realiseert u zich daarbij dat overeenkomstige symptomen toch heel verschillende oorzaken kunnen hebben. Dan wordt het duidelijk waarom een gedegen chiropractisch en neurologisch onderzoek altijd aan de behandeling vooraf dient te gaan. Alleen indien duidelijk wordt waar de klachten precies door worden veroorzaakt, kan een zinvolle behandeling tot stand komen. IJssel-Chiropractie neemt daar dan ook ruim de tijd voor en zijn patiënten zijn hem daar dankbaar voor. Bekkenproblemen zijn over het algemeen zeer goed behandelbaar.

Oorzaken van bekkenklachten

Bij veel vrouwen zijn de SI-gewrichten van nature nogal irriteerbaar. Deze patiënten krijgen rond zwangerschap en bevalling vaak grote problemen zoals:

  • Door gebrek aan beweging en langdurig verkeerd zitten of een andere verkeerde werkhouding, verdwijnt de beweging uit de SI-gewrichten. Omdat gewrichten er niet tegen kunnen als ze vastzitten, ontstaan pijnen.

  • Soms ontstaan min of meer acute symptomen door verstappen of vertillen. In de meeste gevallen was er dan al een chronisch probleem waar de patiënt mee moest leren leven omdat hem of haar dat was verteld. Zwaar werk of een verkeerde werkhouding kan natuurlijk ook een oorzaak zijn. Hier kan de chiropractor een belangrijke rol spelen. Hij behandelt ook het achterliggende chronische probleem, waardoor de patiënt een beter leven krijgt met minder pijn en ongemak en minder acute situaties.

  • Door een ongeluk kunnen de SI-gewrichten in één klap vast komen te zitten en niet meer los gaan. De pijn is dan uiteindelijk niet meer te harden totdat deskundige behandeling het herstel van de patiënt mogelijk maakt.

Behandeling van bekkenpijn

De chiropractor is de aangewezen specialist om bekkenpijn aan te pakken. IJssel-Chiropractie maakt gebruik van diverse behandeltechnieken, waarbij niet alleen naar het bekkengebied, maar naar het complete bewegingsapparaat wordt gekeken. De chiropractor adviseert ook hoe u bekkenklachten in de toekomst kunt voorkomen, bijvoorbeeld met oefeningen. Over het algemeen worden problemen met bijvoorbeeld de werkhouding beter oplosbaar nadat de functie van de wervelkolom door de chiropractor is hersteld.

Vergoeding van de bekkenbehandeling

Bij IJssel-Chiropractie kost een behandeling voor bekkenklachten € 73,- per consult. In de meeste gevallen worden deze behandelingen gedekt door uw zorgverzekeraar, veelal in het aanvullende pakket. Chiropractische behandelingen vallen bijna altijd in de categorie alternatieve geneeswijzen of beweegzorg. A.H. Markus D.C. is lid van de beroepsvereniging NCA en staat ingeschreven bij de Stichting Chiropractie Nederland. Hiermee voldoet hij aan de eisen die de zorgverzekeraars stellen.