Pijnen van het bekken en de onderrug.

Samen vormen de onderrug en het bekken een gecompliceerd gebied dat goed moet worden onderzocht alvorens een zinvolle behandeling  mogelijk is.

Het betreft symptomen ( meestal pijn ) zoals:

-Pijn in of langs de onderrug zelf, meestal zeurend maar in acute gevallen ook scherp.

-Doffe pijn langs de bekkenrand en in de bil, vaak doorlopend langs de heup en in het been. Soms zijn er ook irritante, pijnlijke tintels die kunnen doorlopen tot in de voet.

-Beperking en pijn van de heupgewrichten door slijtage die vroegtijdig kan zijn.

-Een irritant gevoel in de lies en langs de dij soms wel tot in de knie en een enkele keer ook in het enkelgewricht.

De patiënten die chiropractor Markus te behandelen krijgt vertonen in de regel een heel aantal van bovenstaande symptomen. Realiseert u zich daarbij dat overeenkomstige symptomen toch heel verschillende oorzaken kunnen hebben. Dan wordt het duidelijk waarom een gedegen chiropractisch en neurologisch onderzoek altijd aan de behandeling vooraf dient te gaan. Alleen indien duidelijk wordt waar de klachten precies door worden veroorzaakt, kan een zinvolle behandeling tot stand komen. Chiropractor Markus neemt daar dan ook ruim de tijd voor en zijn patiënten zijn hem daar dankbaar voor.

Vrouwen hebben vaker bekkenproblemen dan mannen. Dat komt doordat het bekken van de vrouw is voorbereid voor zwangerschap en bevalling. In de meeste gevallen ontstaan de problemen vanuit de beide SI gewrichten, waarmee de twee bekkenhelften aan de achterzijde verbonden zijn aan het heiligbeen, waarop de wervelkolom rust. Het zijn de twee  kuiltjes boven in de linker en de rechter bil, aan weerskanten van het heiligbeen. Soms is ook aan de voorkant de schaambeennaad erbij betrokken. Dat heet dan bekkeninstabiliteit en ontstaat meer rond de zwangerschap.

 

Bekkenproblemen zijn over het algemeen zeer goed behandelbaar.

 

Bekkensymptomen:

-Pijnen van en rond de genoemde SI gewrichten. Dat zijn de kuiltjes boven de linker en de rechter bil.

-Stralingspijn langs de zijkant naar de  lies.

-Soms verder langs de voorkant of de zijkant van de dij tot in de knie.

-Eventueel zelfs tot in de enkel.

 

De bovenstaande symptomen lijken nogal op die uit de rug en daarom is nauwkeurig onderzoek geboden. De chiropractor moet de tijd daarvoor nemen.

Doet hij dit niet, dan kan de adequate behandeling niet gevonden worden.

 

Bij Dhr. A.H. Markus D.C. kunt u terecht voor een doeltreffende behandeling van bekkenpijn, waaronder bekkeninstabiliteit ( pijnlijke verweking van de schaambeennaad ). Hij is gediplomeerd en erkend Nederlands Chiropractor. Hij is lid van de Nederlandse Chiropractoren Associatie ( NCA ) en ingeschreven bij de Stichting Chiropractie Nederland ( SCN ).  Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in het behandelen van problemen van het bekken.

 

Oorzaken van bekkenklachten

-Bij veel vrouwen zijn de SI gewrichten van nature nogal irriteerbaar. Deze patiënten krijgen rond zwangerschap en bevalling vaak grote problemen.

-Door gebrek aan beweging en langdurig verkeerd zitten ( niet alleen beeldscherm ), of een andere verkeerde werkhouding,  verdwijnt de beweging uit de SI gewrichten. En, omdat gewrichten er niet tegen kunnen als ze vast zitten, ontstaan de pijnen.

-Soms ontstaan min of meer acute symptomen door verstappen of vertillen. In de meeste gevallen was er dan al een chronisch probleem, waar de patiënt mee moest leren leven omdat hem dat was verteld. Zwaar werk of een altijd weer verkeerde werkhouding kan natuurlijk ook een oorzaak zijn. Hier kan de chiropractor een belangrijke rol spelen. Hij behandelt nl. ook het achterliggende chronische probleem, waardoor de patiënt een beter leven krijgt met minder pijnen en ongemak en minder acute situaties.

-Door een ongeluk kunnen de SI gewrichten zelfs in een klap vast raken en niet meer los gaan. De pijn is dan uiteindelijk niet meer te harden totdat deskundige behandeling het herstel van de patiënt mogelijk maakt.

 

Behandeling bekkenpijn

De chiropractor is de aangewezen specialist om deze pijnklachten aan te pakken. Chiropractor Markus maakt gebruik van diverse behandeltechnieken, waarbij niet alleen naar het bekkengebied, maar het complete bewegingsapparaat wordt gekeken. De chiropractor adviseert ook hoe u bekkenklachten in de toekomst kunt voorkomen, bijvoorbeeld met oefeningen. Over het algemeen worden problemen met b.v. de werkhouding beter oplosbaar nadat de functie van de wervelkolom door de chiropractor is hersteld.

 

Vergoeding behandeling ( NB zie de tekst bij schouderklachten )

Bij IJssel Chiropractie kost een behandeling voor bekkenklachten € 73 per consult. In de meeste gevallen worden deze behandelingen gedekt door uw zorgverzekeraar, veelal in het aanvullende pakket. Chiropractische behandelingen vallen bijna altijd in de categorie alternatieve geneeswijzen of beweegzorg. A.H. Markus D.C. is lid van de beroepsvereniging NCA en staat ingeschreven bij de Stichting Chiropractie Nederland. Hiermee voldoet hij aan de eisen die de zorgverzekeraars stellen.

 

Afspraak maken

Wilt u direct een afspraak maken om van uw bekkenproblemen af te komen? U maakt zonder verwijzing een afspraak en kunt altijd binnen enkele dagen terecht op Akkerwinde 279 in Capelle aan den IJssel in de buurt van metrostation Rotterdam Schenkel. IJssel Chiropractie is bereikbaar op telefoonnummer 010-4513687. U kunt ons ook bereiken door het invullen van het contactformulier.

    Call Now Button